مرغوبترین انجیرهای ایران در استان فارس شهر استهبان پرورش میابند، انجیر خشک استهبان درشت و خوش طعم است و یکی از تنقلات پرطرفدار می باشد.برای خشک کردن انجیرها از هیچ مواد و دستگاهی استفاده نمی شود و به صورت کاملا طبیعی روی درخت خشک می شوند
کیفیت بالای محصول ، رنگ ، بو و مزه طبیعی ، عدم استفاده از سموم و امکان نگهداری طولانی مدت از ویژگیهای انجیر خشک استهبان است
انجیر خشک سلامت کبد رو بهبود می بخشد
از میوه انجیر در تهیه مربا ، بستنی ، کمپوت و به صورت تازه و خشک استفاده می کنند.به دلیل ماندگاری کم میوه تازه ، این میوه را به صورت خشک مصرف می کنند..
انجیر خشک طبیعی نسبت به انجیر تازه ارزش غذایی بیشتری دارد و منبع خوبی از کلسیم ، پتاسیم ، فیبر و آهن است.این میوه مقوی به دلیل داشتن فیبر بالا اختلالات گوارشی را بین برده ، روده را تقویت می کند، سلامت کبد را بهبود می بخشد و به دلیل وجود کلسیم و آهن پوکی استخوان و کم خونی را برطرف می کند.
درجه بندی انجیرها به عواملی نظیر رنگ انجیر، ریزی و درشتی ، میزان مغزدار بودن ، بسته و خندان بود آن بستگی دارد.انجیر صدویک ، انجیر خرمنی ، انجیر قاقو و انجیر منگ از انواع انجیر خشک می باشند که انجیر صدویک به دلیل وجود شکاف در انتهای میوه با کیفیت ترین و گرانترین نوع انجیر خشک استهبان است.
انجیری که میزان شکاف خوردگی آن زیاد باشد به آن انجیر پرک گفته می شود و به انجیر بسته سفید رنگ انجیر چرخی می گویند .انجیر درخت به هر دلیلی مانند وجود آفات قهوه ای شود به آن قاقو می گویند انجیر منگ سیاه رنگ و کاملا بسته است و بیشتر در کلوچه ، بیسکویت و شیره انگور استفاده می شود.
انجیر استهبان با توجه به رنگ داخلی ، خارجی و شکاف میوه هم درجه بندی می شوند .از لحاظ رنگ به دسته های سوپر ، معمولی ، ضعیف و ضایعات تقسیم بندی می شوند و بر اساس شکاف به نمونه های انجیر ممتاز ، انجیر پرک و غنچه ، انجیر گل پرک و انجیر چرخی دسته بندی می شوند.
بهترین صادرکنندگان انجیر خشک استهبان درشت
انجیر خشک به صورت انجیر آردی و انجیر نخی هم به صورت فله و هم در بسته بندی های زیبا آماده صادرات به کشورهای دیگر می شود.
انجیر خشک خوش طعم استهبان یکی از محصولات صادراتی ایران است این محصول به صورت درجه یک و درجه دو به بازار عرضه می شود که نوع درجه یک آن گرانتر و صادراتی است .
فروشندگان انجیرها را به چند دسته تقسیم کرده اند:
انجیرAAA ، انجیر AA ، انجیر A ، انجیر B و C
انجیر AAA( سه آ) با کیفیت ترین نوع انجیر با رنگ سفید و اندازه درشت است که برای صادرات مناسب است.
بدون دیدگاه